Epres túrós "palacsinta"
sponsored links
Látszólag semmi köze a túrós palacsintához, pedig van.
Az elnevezés magyarázatra szorul :)
Mikor a Családom kérdezte "Minek van ilyen finom illata?" viccbõl feleltem: Túrós palacsinta sül :)
Õk is csodálkoztak, de nem csalódtak....
Epres túrós "palacsinta"
Hozzávalók
Hozzávalók
tészta
3 db tojás
100 g cukor
kevés só
250 g túró
250 g liszt
250 g tej
100 g buborékos víz
50 g olaj
"töltelék"
eper
tetejére
30 g teavaj
hintésnyi porcukor
földieper és erdei szamóca
A tojásokat a cukorral "fehéredésig" kevertem, hozzáadtam a sót.
A túrót szétnyomkodtam villával, majd krémesre kevertem a tejjel és olajjal.
A kettõt összekevertem, majd felváltva hozzáadtam a lisztet és szódavizet.
Elõre elkészített, sütõpapírral bélelt 21 cm átmérõjû 5 cm magas kerek tepsibe öntöttem a masszát.
A megtisztogatott, kettévágott epreket a tetejére rakosgattam.
Az elõmelegített 180 fokos sütõben 30 perc alatt sütöttem meg.
(Minden sütõ más, akkor jó ha megemelkedett, laza a tészta, illatos és szép.
Ha bizonytalanok vagyunk, szúrjunk bele egy villát (evõpálcikát, hústût, stb.),
így könnyedén megtudjuk állapítani, hogy átsült-e.)
Még forrón, a tetejére rakosgattam a nagyon vékonyra szeletelt -gyalult- hideg teavajat.
Tálalás elõtt pakoltam még rá nyers földiepret és erdei szamócát, majd meghintettem porcukorral.
Megjegyzés
- Nem édes, aki édesebb ízeket szeret, tegyen bele több cukrot.
- Amennyiben lazább tésztát szeretnénk, akkor külön verjük fel a tojásfehérjét habnak és
a legvégén forgassuk a tésztához, vagy adjunk hozzá 1 teáskanálnyi sütõport.
Szeretsz játszani?
Kövesd a bejegyzéseket,
hamarosan a Bioenergetic Kft és a Szeretetrehangoltan blog közös játékára invitállak....